Comuna Cosesti utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.comunacosesti.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") şi de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Meșteri populari
 

Veronica Eşanu din Coşeşti este unul dintre cei mai cunoscuţi meşteri populari din ţară

 

http://www.mediafax.ro/social/galerie-foto-video-ziua-iei-unul-dintre-cei-mai-cunoscuti-mesteri-populari-despre-secretul-unei-ii-autentice-16515084

Meşterul polular Gheorghe Dima - Arta dogăriei

http://www.monitorulvn.ro/articole/video-arta-dogariei-povestita-de-un-arge-ean-care-expune-la-targul-me-terilor-populari_2_70855829.html

Casa Mariei Plopeanu din comuna Coșești, un muzeu viu al tradiției, culturii și frumuseții românești

http://ziarullumina.ro/casa-mariei-plopeanu-un-muzeu-al-portului-popular-118797.html

 

Secția externă de olărit Coșești a fost înființată în septembrie 2010 de către Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. La cursurile de olărit participă 15 elevi din localitate ce deprind secretele modelării vaselor de lut la roata olarului, de la doamna profesoară Petrescu Alexandrina. Durata cursurilor de olărit este de 3 ani, timp în care elevii vor descoperi tainele acestui meșteșug și vor obține diploma de absolvire.

Până în prezent, elevii Secției externe de olărit au participat la numeroase evenimente organizate atât la nivel local cât și la nivel județean: Festivalul Țuicii, Sărbătorile Argeșului și Muscelului, Simfonia Lalelelor, Tabăra de meșteșuguri organizată de Școala Populară de Arte și Meserii etc. De asemenea, s-au realizat colaborări cu alte secții externe de meșteșuguri atât din județ dar și din țară, printre care Râmnicu Vâlcea, Alba-Iulia.

Dragi concetățeni,

A fi primarul unei comunități înseamnă să realizezi o punte între trecut, prezent și viitor care să reprezinte calea destinului copiilor noștri. Doar de eforturile noastre depinde să reînviem tradițiile și să realizăm lucruri minunate pentru comuna Coșești.

Primar, Nicolae Pană

View My Stats